Wednesday, December 31, 2008

Klaar in 2008! (Finished in 2008!)





















Op de valreep toch nog 2 projecten klaar voor 2008!

Needle Nick van Lizzie Kate moet ik alleen nog in een stand-up veranderen. De baard van Nick heb ik geheel wit gelaten, dat vind ik persoonlijk veel mooier.
Random Thoughts Winter van Erica Michaels is geborduurd in Seaweed van WDW en gaat naar de lijstenmaker. Echter wordt dat wel het nieuwe jaar.
Ik ben druk bezig met mijn persoonlijke doelenlijst voor 2009. Ik heb alleen zoveel nog liggen, dat ik moeilijke keuzes moet maken.
Ik wens iedereen een heel fijn uiteinde; wees voorzichtig met vuurwerk!

Sunday, December 28, 2008

Needle Nick.

Op 1e kerstdag heb ook ik in mijn box vol projecten gekeken, die lagen te wachten op het juiste moment. Op zoek naar dat ene, om te mee beginnen op 1e kerstdag, zoals elk jaar.
En wat kwam ik tegen.... dit leuke kerstmannetje: Needle Nick van Lizzie Kate.
Hij wordt geborduurd met DMC garen; alleen zijn baard, snor en wenkbrauwen met Whisper (een zeer harig garentje). De veters van zijn schoenen zijn met metalic gold garen gemaakt, net als zijn riem. Het is de bedoeling dat het een "stand up" gaat worden, net als het origineel. Maar dit heb ik nog nooit eerder gedaan, dus dat wordt nog wat. Omdat het zo heerlijk snel borduurt, heb ik besloten hem af te maken en niet te laten liggen tot volgend jaar kerst.

En ja... het was een heerlijke kerst: ontspannen, heerlijk gegeten (en niet teveel), en een heleboel kruissteekjes kunnen zetten.

De komende dagen zal ik mij ook eens bezig gaan houden met mijn doelen voor het nieuwe jaar. Ik heb nog geen idee, wat er allemaal op die lijst komt te staan, maar ik ben wel van plan om de maandelijkse pakketjes Baubles van SamSarah te gaan maken.

Wednesday, December 24, 2008

Eindelijk kerstavond.

Wat een vermoeiende laatste dag voor Kerst, zeg! Vanmorgen om 10.00u waren in de supermarkt voor onze kerstboodschappen. En sommige mensen.... duwen je terplekke de schappen in omdat ze bang zijn dat ze iets niet meer kunnen krijgen. Daarna nog even snel een bakkie koffie naar binnen gegoten (echt waar) en dan heerlijk naar de kapper geweest. Zit ik net even lekker met mijn ogen dicht, word ik in mijn rug geprikt door de buurvrouw. Haha, we blijven elkaar ook overal tegen komen.

Terug van de kapper, even snel geluncht om vervolgens te gaan beginnen met het behangen van Emma haar kamer. Yeah, om 19.00u kon ik op de bank gaan zitten, na nog even snel het hele huis gestofzuigd te hebben. Volgende week dinsdag komt haar nieuwe bed, waarna we verder kunnen met opruimen (en weggooien :)).

Pff, eindelijk genieten van Kerstavond, met Harry Potter op de achtergrond en borduurwerkje in mijn handen.

Fijne feestdagen iedereen! Merry Christmas everybody!

Tuesday, December 23, 2008

Kerstvakantie werkzaamheden!

Pff, we hebben het behang verwijderd van Emma (onze oudste dochter) haar kamer. Tenminste: 2 muren, de overige zien er nog heel mooi uit, dus we hebben een behangetje bij het behangetje uitgezocht. Ook krijgt ze volgende week haar nieuwe bed geleverd. Lekker hoog en met heel veel opbergruimte eronder. Nee... geen open gat met rotzooi, maar mooie diepe laden die afgesloten zijn. Dat zou een heel heleboel stof moeten schelen.

Ook gaat het werk gewoon door. Fijn hoor, zelfstandige zijn. Je hebt dus je verplichtingen richting klanten, dus kerstvakantie zit er niet altijd in. Maar goed... het meeste is gedaan, dus ik kan weer aan het borduren vanavond.

Ik ben nu op meer dan de helft van de Random Thoughts of Winter van Erica Michaels. Ik kom jammer genoeg wat Seaweed van WDW tekort, maar er loopt een bestelling. Nog twee rijen te gaan en wat kerststerren in Smyrna Stitch.
Zie hieronder mijn progress picture tot zover:

Monday, December 22, 2008

Twee beauties onderweg!

Ik heb mijzelf twee mooie projecten kado gedaan!


De eerste: deze komt in februari op de Nashville Market 2009 beschikbaar. Natuurlijk ook direct alle benodigdheden erbij; weet ik zeker dat hij ook gemaakt kan worden.

De tweede is The Christmas Memories Box van Liberty Hill, inclusief alle gadgets. Bij deze heb ik nog de stille hoop dat hij voor Kerst geleverd wordt. Hij moet uit Canada komen, dus ben benieuwd.

Sunday, December 21, 2008

Een nieuwe start!

Ik ben nu zo vaak aan het testen geweest met diverse blogs, dat ik op zoek ben gegaan naar een gehele nieuwe blog en de keuze heb gemaakt met de naam: De Borduurgigant.















Waarom de naam, zou je denken? Nou.... ik maak op het ogenblik zo'n groot project dat ik de naam daaraan wil toewijzen.

Hiernaast zie je mijn eerste "progress picture" van de Towel.

Het is natuurlijk niet mijn enige project waar ik mee bezig ben. Zoals alle borduurfanaten, werk ik aan een -tig aantal projecten tegelijk.

Momenteel is het natuurlijk winter/kersttijd, en dat betekent weer andere projecten erbij. Zo zijn we van de straat nietwaar? En met alles kerstkribbeligheden (woord ontdekt in de Libelle) is het borduren toch altijd een ontspanningsmoment.

Vandaag is het ook een feestelijke dag: Martin en Gea: van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!!!!!!